Amb un suport gairebé unànime, del 95,4 %, els voluntaris de Demòcrates de Catalunya que han participat en la consulta interna (un 40,1 % d’un cens de 584) han donat suport a sumar-se a la iniciativa de primàries de l’independentisme, liderat per Jordi Graupera.

“El procés de primàries és l’únic que pot garantir unes llistes al més transversals possibles i l’elecció d’un alcalde que posi els resultats de l’1 d’octubre per sobre d’estratègies de partits”, ha afirmat Antoni Castellà, secretari general de Demòcrates. Ha reivindicat que “les eleccions municipals no poden ser normals” i ha fet una crida a la resta de forces sobiranistes a sumar-se a la iniciativa.

Gerard Ardanuy valora presentar-se a les primàries

El regidor de Demòcrates a l’Ajuntament, Gerard Ardanuy, decidirà en els propers dies si es presenta com a candidat a les primàries. “Ho estic valorant molt seriosament”, ha afirmat a betevé i ha afegit que té “bones sensacions”. De fet, confia que hi concorrin més candidats del seu partit. “La millor manera d’assegurar un alcalde o alcaldessa sobiranista a Barcelona que treballi a favor de l’1 d’octubre i de la capitalitat de Barcelona és un projecte que es basteixi donant veu a la ciutadania i treballant-ho de baix a dalt”, ha conclòs.

Per Ardanuy, “construir unes primàries perquè la ciutadania decideixi quin és el millor candidat a l’alcaldia és el millor procediment”. Defensa que el procés “ha de construir-se de baix a dalt i trencant les costures i el control clàssic dels partits”. Des de Demòcrates, han demanat a Graupera que “es constitueixi una sindicatura electoral independent que vetlli per les garanties del procediment i que ell faci un pas al costat”.