El president del govern català, Pere Aragonès, qualifica l’acord amb l’Estat per ampliar l’aeroport del Prat com un “punt de partida inicial”. Assegura que tota decisió “s’ha de supeditar a les exigències de la Comissió Europea i la preservació de l’entorn natural”. El president ha explicat que l’acord vol potenciar l’aeroport de Barcelona-el Prat com un “hub” internacional, però “sense presses ni ultimàtums”, i protegint el delta del Llobregat. “S’ha guanyat temps per fer les coses bé”, assegura Aragonès.

El pla director dissenyarà el futur de l’aeroport

Aragonès situa el debat del futur de l’aeroport en l’elaboració d’un pla director que es discutirà en el marc de la taula de treball, en què són representades totes les parts implicades. Aquí es debatran tots els estudis i els criteris tècnics i mediambientals. També s’hi podran discutir totes les possiblitats, assegura el president, fins i tot que la necessitat d’ampliar la tercera pista. “Queden molts mesos per concretar i definir com serà l’aeroport del Prat d’aquí a uns anys”, afirma.

Primer contactes amb la Comissió Europea

Les entitats ecologistes i del territori s’han mostrat molt crítiques amb l’acord amb l’Estat perquè consideren que no garanteix la preservació de l’espai protegit de La Ricarda. També ha provocat divisió d’opinions dins del govern municipal, que encapçala l’alcaldessa, Ada Colau.

Aragonès assegura que la taula de treball es tornarà a reunir al setembre. També ha avançat que ja s’han produït contactes amb representants de la Comissió Europea per poder garantir que totes les actuacions que es facin a l’aeroport siguin respectuoses amb el delta i la Xarxa Natura 2000.