El candidat d’ERC a les eleccions del 14-F, Pere Aragonès, ha tancat de totes totes la porta a facilitar un govern del PSC a la Generalitat de Catalunya: “ERC no donarà suport sota cap forma a Illa i el PSC”. Preguntat pels periodistes que segueixen la campanya republicana, Aragonès ha insistit: “Ni un vot a favor ni una abstenció”.

La resposta d’Aragonès ha arribat hores després que el candidat del PSC, Salvador Illa, hagi proposat exportar a la Generalitat la fórmula de govern a l’Estat i l’Ajuntament de Barcelona, entre els socialistes i els comuns. “Ens presentem a les eleccions per derrotar el que representen Illa i el PSC”, ha prosseguit Aragonès, que ha recordat que el 14-F “això va de dos: o de Salvador Illa o de Pere Aragonès”.

“Cal aprofitar al màxim els fons europeus”

A través d’una connexió telemàtica des de la seu del partit, Aragonès també ha donat més detalls de la proposta de recuperació econòmica després de la crisi del coronavirus. El candidat republicà, acompanyat de l’economista i regidor de Barcelona Miquel Puig (a qui vol convertir en comissionat “new generation” per gestionar els fons europeus de recuperació), ha assegurat que s’obre “una oportunitat històrica per canviar l’estructura econòmica”.

En aquest sentit, ha proposat generar un fons d’inversió publicoprivat per invertir en projectes de biomedicina, de la indústria 4.0 i del sector agroalimentari, i també ha proposat crear una banca pública catalana. A més, Aragonès ha dit que cal “desplegar immediatament” els 31.000 M € proposats a l’estiu (amb l’aleshores president de la Generalitat, Quim Torra) i crear una oficina per a pimes.