(ACN/redacció) El cap de llista d’ERC en les eleccions al Parlament de Catalunya, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimecres que el presidenciable del PSC, Salvador Illa, aposta per la “via Vox” per arribar a la Generalitat per portar el país a la “via morta” i que ERC ho pot evitar si concentra el “màxim vot republicà”. En un acte de campanya a Terrassa, Aragonès ha ironitzat que Illa és el candidat de diversos actors com “Vox, Cs, el TSJC, el 155 o la monarquia” i ha pronosticat els consellers que nomenaria.

En concret ha fet broma que situaria el popular Xavier García Albiol a Interior, l’actor Albert Boadella a Cultura o el vicepresident de la Comissió Europea, Josep Borrell, com a president del Parlament. “Queda molt clar que davant d’aquest escenari cal mobilitzar el màxim vot republicà”, ha argumentat.

Romeva demana evitar un govern “tutelat pel 155”

L’exconseller Raül Romeva ha insistit que el 14-F es decideix entre un govern “tutelat pel 155, els poders fàctics i anacrònics de l’Estat” o per un govern liderat per ERC. Ha argumentat que els republicans i el PSC són projectes “antagònics” pel que representen.

Romeva ha dit que l’independentisme ha de “confrontar” a les urnes. Que s’han de defensar les urnes i que caldrà fer-ho tantes vegades com faci falta i superar el 50% dels vots. “ERC és el partit de la mà estesa, dels grans consensos. No n’hi ha cap altre que ho pugui fer”, ha sostingut.

Torrent i la via “que no exclou”

El president del Parlament i candidat d’ERC, Roger Torrent, ha reivindicat l’estratègia d’ERC per ser una “via àmplia que no exclou ningú”. Torrent ha recordat que no tenen “cap imputat per corrupció” i que, malgrat els han condemnat per rebel·lió, “mai han deixat de defensar la independència. “Ara, també ho farem”, ha garantit.