El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida als ciutadans perquè extremin les precaucions per l’alt risc d’incendis que hi ha aquests dies a Catalunya. “Qualsevol guspira pot provocar un gran incendi“, ha alertat el cap de l’executiu català. Des de la nova estació Ernest Lluch de l’L5 del metro, Aragonès ha recordat que la calor d’aquests dies però sobretot la baixa humitat i el vent fort poden agreujar qualsevol foc que es declari.

És “aquest còctel” del qual parla el president el que ha provocat els incendis de Ventalló i el de Santa Coloma de Queralt. Aquest últim ja ha cremat més de 1.200 hectàrees i el fum i les cendres s’han deixat veure a Barcelona.

Aragonès també ha aprofitat la seva intervenció per agrair la col·laboració de les autoritats locals dels municipis afectats pels incendis de les darreres hores.

Tancaments de parcs naturals per evitar riscos

A banda de les mesures que cada any es posen en marxa per evitar incendis durant el període d’estiu, enguany, i veient com transcorre el juliol, el govern de la Generalitat ha tancat els accessos de parcs naturals a les zones de més risc. És una mesura per contribuir a evitar més incendis al territori català. Aquests dies la terra i la vegetació estan especialment seques.

L’alt risc d’incendi a Catalunya i l’emergència pels focs declarats ha dut també l’Ajuntament de Barcelona a activar l’alerta a la ciutat.