Hivernacle Ciutadella

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte executiu de restauració de l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella. L’actuació suposa una inversió de dos milions d’euros i és una de les remodelacions pactades pel govern de BComú i el PSC amb ERC per al pressupost de Barcelona per al 2021.

L’objectiu de la reforma és resoldre les patologies estructurals que s’han detectat a l’edifici, després de 16 anys en desús. D’aquesta manera, quan hi hagi disponibilitat pressupostària es posarà en marxa la reparació tant interior com exterior de l’estructura. El projecte arrossega una demora de cinc anys.

La inversió en l’Hivernacle és una de les despeses pactades en l’acord a tres entre els comuns, el PSC i ERC, en el marc de les inversions als barris per rehabilitar equipaments i millorar l’espai públic i per les quals s’hi destinaran fins a 30 milions d’euros del pressupost aprovat per a aquest any.

D’hivernacle a sala de festes

L’obra, de l’arquitecte Josep Amargós i Samaranch, es va construir entre el 1883 i el 1887 amb l’objectiu de cultivar-hi plantes tropicals. Però al llarg dels anys, es va convertir en l’escenari de festes i mostres i fins i tot hi va haver un restaurant. Des de feia anys, però, només s’hi realitzaven petites tasques per mantenir les plantes de l’edifici.