espais secrets Glòries

Ja hi ha usos clars per a dos dels espais secrets que hi ha sota la plaça de les Glòries. S’hi farà un aparcament de bicicletes i un magatzem per servir un dels espais polivalents que tindrà el futur Parc de les Glòries. Entre el túnel viari i la superfície, les obres de construcció de la galeria subterrània van deixar quatre habitacles, cadascun de mida diferent, i l’Ajuntament de Barcelona estava estudiant quin ús podien tenir.

Els espais, d’entre sis i vuit metres d’alçària, estan dividits per la meitat per pantalles de formigó separades entre si. Un dels condicionants per donar ús a aquests habitacles és l’accessibilitat, ja que l’entrada es fa a través de les sortides d’emergència del túnel. El consistori va encarregar un estudi arquitectònic per veure’n les possibilitats. L’equip Flexoarquitectura va proposar fer-hi un hivernacle, un umbracle i una gruta, però no serà així.

L’aparcament de bicicletes, sota el mirador

L’aparcament de bicicletes es farà en l’habitacle més petit, d’uns 800 metres quadrats. Quedarà just per sota del mirador de la Gran Via que es farà entre la plaça de les Glòries i el carrer de Los Castillejos, a tocar del Mercat dels Encants. Per arribar a l’aparcament des de la superfície s’ha previst una rampa en un dels laterals del mirador.

El magatzem ocuparà un dels habitacles més grans, que quedarà just a sota de l’espai polivalent que s’ha previst al Parc de les Glòries. L’indret estarà encerclat per un jardí de bambús i s’hi podran fer activitats culturals. Per donar servei a aquests actes, l’espai subterrani es convertirà en un magatzem i zona de camerinos. L’accés es podrà fer a través d’escales i s’ha previst un muntacàrregues.

L’espai polivalent que hi haurà al Parc de les Glòries tindrà just a sota un magatzem i camerinos en un dels espais secrets de la plaça

Dos espais més sense ús

L’Ajuntament de Barcelona ja està treballant en el projecte per adequar aquests dos espais subterranis. Però encara quedaran dos espais secrets més sota la plaça de les Glòries sense un ús definit. L’arquitecte en cap, Xavier Matilla, ha explicat que quan es facin les obres d’urbanització del parc es deixaran preparades les estructures per incorporar-hi els accessos quan s’hagi definit quina activitat s’hi vol fer.