Antoni Vives

L’exregidor de CiU a l’Ajuntament de Barcelona Antoni Vives ha acceptat dos anys de presó i inhabilitació pel cas Barcelona Regional. A Vives, que va ser tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà en el govern de Xavier Trias, se l’acusa de simular un contracte a l’exalcalde de Cervelló Jesús Arévalo quan presidia Barcelona Regional. L’exregidor, però, no entrarà a presó i se li commutarà la pena per un curs d’ètica pública. A més, ha acceptat una multa de 5.400 euros.

En el judici que s’ha celebrat aquest dimecres a l’Audiència de Barcelona, Antoni Vives, ha acceptat la pena de conformitat amb la fiscalia, que inicialment li demanava cinc anys de presó. Al judici hi havia també els altres dos acusats, Jesús Arévalo i Guillermo Müller, exdirector general de Barcelona Regional, que tenia competències en la contractació laboral. En acceptar la condemna, Vives ha admès que entre els anys 2012 i 2015 va contractar Arévalo (militant d’Unió) “de comú acord amb el seu amic (Müller) per “completar la remuneració” que tenia com a alcalde, ja que cobrava més en la feina anterior com a arquitecte.

Malgrat el contracte, Arévalo no va treballar mai a Barcelona Regional, no hi tenia cap despatx ni consta que hi anés. Durant els anys en què va ser contractat, va percebre 155.067 euros, quantitat que els tres acusats hauran de retornar a Barcelona Regional en concepte d’indemnització conjunta i solidària. L’exalcalde de Cervelló haurà de pagar també una multa de 5.400 euros i Müller, de 3.600 euros. En declaracions a Europa Press, després del judici, fonts de la defensa de Vives han destacat que l’exregidor “no es va enriquir” amb el fals contracte.

Sanz: “A l’Ajuntament no hi haurà males pràctiques”

En una piulada, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat que el govern municipal d’Ada Colau va prometre “fer net de corrupció i males pràctiques” al consistori i que va investigar i denunciar els fets de Vives a la fiscalia. De totes les irregularitats denunciades, però, finalment el judici s’ha centrat només en el contracte simulat. En declaracions a betevé, Sanz ha expressat el compromís amb la transparència “perquè ens hi va la credibilitat”. “A l’Ajuntament no hi haurà males pràctiques”, ha assegurat.