edifici Via Laietana 8-10 habitatge

Els antics jutjats de primera instància de la via Laietana fa sis anys que esperen un destí. El 2014, l’Ajuntament va adquirir la propietat d’aquest edifici en un intercanvi amb la Generalitat per reduir el deute amb Barcelona. El govern de Xavier Trias hi volia traslladar oficines municipals, però el 2017 Ada Colau va anunciar que l’edifici acolliria habitatge públic. Però, quan? 

Ciutadans preguntarà a l’alcaldessa en el ple d’aquest divendres quan començaran les obres per convertir les antigues dependències judicials en habitatge. Luz Guilarte (Cs) creu que aquest edifici és “un exemple més de la gestió fracassada de Colau” i insta el govern municipal a posar-se “mans a l’obra”. “La política d’habitatge no hauria de ser construir contenidors”, ha denunciat Guilarte, en al·lusió als allotjaments temporals que s’han aixecat a Ciutat Vella.

Objectiu: 110 habitatges dotacionals

El març del 2019, el Ple va aprovar una modificació del Pla General Metropolità per activar diversos sòls per a habitatge públic, entre els quals l’edifici de la via Laietana, 8-10. La intenció de l’Ajuntament és fer-hi 110 habitatges dotacionals per a joves i gent gran. Una de les particularitats és que el consistori comparteix la propietat de l’edifici amb altres administracions.

De fet, no està buit del tot. Les dues primeres plantes acullen les oficines de l’Institut Nacional d’Estadística. S’espera que en la sessió de control al govern l’alcaldessa pugui donar més detalls sobre en quin punt es troba tota la tramitació per convertir aquest edifici en habitatge.