Decepció a la CUP Capgirem Barcelona després d’haver perdut la representació al consistori barceloní. La candidata, Anna Saliente, ha descrit la jornada com “un dia trist en què s’ha perdut el projecte rupturista a l’Ajuntament de Barcelona i el contrapès a les polítiques neoliberals”. Però ha advertit que seguiran treballant per Barcelona i faran “oposició als carrers”, on, ha dit, “se senten més còmodes”.

Saliente també ha convidat a fer una reflexió sobre per què s’han produït aquests mals resultats. Ha valorat positivament, això sí, que les propostes que ha fet la seva candidatura durant la campanya han estat posades “al centre del debat polític”.

D’altra banda, la regidora del darrer mandat i membre del Secretariat Nacional de la CUP Eulàlia Reguant ha assumit que “els resultats són globalment dolents per a la CUP i per al país”. Considera que són símptoma que ha acabat “un cicle electoral que va començar amb les eleccions generals i en què es veuen retallats els drets socials i polítics”. També ha criticat que hagi guanyat “l’independentisme governamental, que ha apostat per desescalar el conflicte amb l’Estat, i ha reconegut el PSOE com un interlocutor vàlid”.