A la CUP Capgirem Barcelona encaren la recta final de la campanya per les eleccions municipals convençuts que el seu missatge està calant en l’electorat. La candidata, Anna Saliente, ha dit a l’acte dedicat al districte de Gràcia, que s’està podent comprovar que “la resta de partits estan enquistats en les velles lògiques de la marca Barcelona” i que, en canvi, els cupaires han estat capaços de posar “al centre del debat polític” les seves propostes. Ho demostra el fet, ha explicat, que Maragall hagi fet seva la proposta de la CUP d’expropiar pisos buits dels grans tenidors.

Per Saliente, en aquesta campanya els cupaires han posat “al capdavant dels debats i han posat el projecte polític al davant, sense personalismes”. A diferència d’altres candidatures, ha afegit, “amb candidats oportunistes que venen amb paracaigudes sense conèixer la ciutat o els que posaran el nom de la candidata a la papereta”.

Aposta per descentralitzar Barcelona

Al seu discurs, Saliente ha explicat algunes de les propostes de la seva formació per “descentralitzar Barcelona”. Ha dit que els barris han de “tenir pressupostos vinculants” que puguin gastar directament i que els consellers de districte siguin “d’elecció directa”.

Acte de campanya de la CUP a Gràcia

Propostes pel districte de Gràcia

Pel districte de Gràcia, la CUP té propostes concretes per cadascun dels barris. A la Salut, per exemple, proposen revertir el tancament de la zona monumental del Parc Güell i recuperar el Santuari de Sant Josep de la Muntanya com a espai obert. A la Vila de Gràcia, reclamen revisar el catàleg de patrimoni arquitectònic i natural per “blindar entramats urbanístics antics i tradicionals”. També demanen que no hi hagi cap gran superfície al Mercat de l’Abaceria remodelat i que es garanteixi la salut dels veïns davant la retirada de l’amiant de l’estructura. Al Camp d’en Grassot proposen recuperar el quarter de la Guàrdia Civil de travessera i fer-hi equipaments. També inclouen al programa la municipalització de l’hotel de la Henkel.