La candidata de la CUP Capgirem Barcelona, Anna Saliente, s’ha mostrat convençuda que després de les eleccions municipals tornaran al consistori: “Que no tinguin cap dubte que a partir del 26-M seguirem condicionant amb més força que mai les polítiques de les dues bandes de la plaça de Sant Jaume”.

Els cupaires han fet aquest diumenge al migdia l’acte central de campanya a la plaça de la Navas, al Poble-sec, amb presència dels principals noms de la llista, els candidats a ser consellers de districte i també membres de la CUP a escala nacional, com la diputada Natàlia Sánchez i l’exdiputada Mireia Vehí. També ha intervingut, en un vídeo, Anna Gabriel des de Suïssa.

Al seu discurs, Saliente, ha dit que aprofitaran els dies que queden de campanya per presentar quatre paquets amb mesures “transformadores” en habitatge, municipalització de serveis, contaminació i decreixement turístic. Ha explicat, per exemple, que tenen un pla per reduir en un 50 % el volum de turistes a la ciutat d’aquí al 2030.

El número dos de la candidatura, Jordi Magrinyà, ha defensat la tasca feta pels tres regidors de la CUP el darrer mandat. Assegura que han estat capaços de “tensar cap a l’esquerra, desencallar decisions i marcar l’agenda”. I ha advertit el proper govern que es trobaran amb el “puny tancat” de la CUP si aposten pel continuisme. També ha criticat que el govern municipal s’hagi “parapetat en els límits” que marca l’Estat per “no fer municipalitzacions”.

Al seu torn, l’exdiptuada cupaire Mireia Vehí ha defensat la necessitat d’una “CUP forta a Barcelona” i ha criticat la tebiesa de Barcelona en Comú el darrer mandat: “Els diem que sense desobediència no hi ha transformació, és maquillatge”.