Els cupaires apunten que donar a conèixer els fets ocorreguts durant l’1-O i les setmanes següents és una de les línies prioritàries per les quals han viatjat a Ginebra. En el comunicat, la CUP considera que els empresonaments i les mesures cautelars formen part d’un “caràcter exemplificador” pretès per jutges i magistrats. Asseguren que aquestes decisions “disten molt de la imparcialitat que haurien de garantir els poders judicials”.

Anna Gabriel informarà en una roda de premsa des de Ginebra el proper dimarts si assistirà o no a la declaració prevista davant del Tribunal Suprem per l’endemà, dimecres, 21 de febrer, la darrera d’aquesta segona tongada de declaracions.

Com que Gabriel és a Suïssa, aquest diumenge ha intervingut a un acte d’Endavant a través d’un missatge d’àudio. L’exdiputada cupaire ha advertit que “la persecució política de l’independentisme pren noves formes i abasta nous espais”, alhora que ha demanat “no oblidar cap de les persones represaliades”.

Ciutadans exigeix a Gabriel que “doni la cara”

La diputada de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha exigit a Gabriel que “doni la cara i compleixi amb les seves obligacions”. De fet, la diputada taronja ha afirmat que “si es confirma que Gabriel no torna al país, es convertirà en una fugitiva del procés més“.