La sortida de Carles Puigdemont de la presó de Neumünster, on va ingressar el 25 de març després de ser detingut en un control a la carretera, s’ha produït aquest divendres poc abans de les 14 h. El tribunal de Schleswig-Holstein ha decidit no extradir Carles Puigdemont per un delicte de rebel·lió però haurà de decidir si l’extradeix pel de malversació de fons públics.

Els diners de la fiança que ha imposat la justícia alemanya, 75.000 euros, han sortit de la caixa de solidaritat de l’ANC i Òmnium, que han anunciat a través de les xarxes socials que ja han fet l’ingrés.

Les dues entitats asseguren que des que va començar el procés judicial contra dirigents independentistes s’han abonat prop de 4 milions d’euros en fiances.

Els responsables de l’ANC asseguren que des de que es va obrir la caixa de solidaritat s’han recaptat prop de 6 milions d’euros que s’han aconseguit a partir de petites donacions. Segons el tresorer de l’entitat Joaquim Arnau es tracta de donacions que no tributen. Arnau afirma que encara faran falta més diners per “resoldre les fiances de la justícia espanyola”.