El diputat de Junts pel Sí, Antoni Castellà, ha afirmat que aquestes trobades es fan per “donar la cara i ser transparent”, perquè sent una obligació ètica per explicar i donar comptes de tots els passos que es faran ara i en un futur. Castellà ha insistit que si políticament “s’ha arribat fins aquí és per la gent” i que cal reconèixer aquesta gran força que tenim.

A més de Gràcia, aquest dimarts a la tarda s’han organitzat xerrades en dos espais més al Teatre de Sarrià i al Casal Catòlic de Sant Andreu, que s’han omplert a vessar. Aquest dimecres se’n faran a tres més als districtes de Sant Martí, Sants-Montjuïc i l’Eixample.

Es tracta de trobades de petit i mitjà format, en què participen diputats de la majoria parlamentària per explicar “les eines i mecanismes que s’usaran per afrontar els propers dies”, arran de l’aprovació de l’article 155 de la Constitució.

A banda d’aquests, n’hi ha una cinquantena més de convocats arreu del territori, i dimecres es farà l’altra meitat en altres punts del país.

Paral·lelament als actes, les entitats sobiranistes recorden cada dia que els seus presidents, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, són a la presó i que no defalliran fins que en surtin. Coincidint que fa una setmana de l’empresonament, han fet públic aquest vídeo: