L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha exigit una llista unitària de l’independentisme per a les eleccions europees que se celebraran el maig del 2019. La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, en una roda de premsa aquest dijous al matí ha argumentat que “la visualització de la força i unitat és molt important”.

“És molt important la imatge que donem d’unitat, de reivindicació i de força amb què l’independentisme assumeix aquestes eleccions”, ha explicat Paluzie. A més, l’ANC ha donat suport al Consell per la República, però considera que s’hauria de dir Consell de la República perquè la república ja ha nascut i ja s’ha declarat.

Aquest dijous, 6 de desembre, s’han complert 40 anys de la Constitució espanyola, però per l’ANC ha estat un dia laborable. A Barcelona, s’han manifestat 2.000 persones en suport de la Carta Magna.

L’Assemblea també ha comentat que el judici dels líders independentistes empresonats “ha de ser un altaveu”. “El judici vol posar fi al moviment independentista. Nosaltres treballem per fer que sigui un bumerang i cridem a preparar-nos per a la via unilateral”, ha assegurat Paluzie.