JAUME MARFANY, vicepresident de l'ANC "Estem convençuts que els partits polítics tornaran a tenir una certa unitat d'acció de cara al 9-N, que és molt important. Mobilització per anar a votar perquè aquesta és la primera gran denúncia que fem i després això ho volem acompanyar també d'un acte de denúncia més concreta que encara s'està perfilant i que seria un acte de denúncia en forma de manifest o de recollida de firmes, encara no sabem però que seria una denúncia a organismes internacionals, de l'estat espanyol. El que volem és internacionalitzar encara més el procés amb aquest acte de denúncia massiu de tota la gent que vagi a votar el 9-N." "L'Assemblea treballa per una llista de país?" "En aquests moments no estem treballant per cap llista. Nosaltres esperarem que els partits polítics trobin una fórmula adequada que pugui servir perquè aquestes eleccions de manera clara es pugui tenir aquest accés a la independència. Si això ens satisfà, endavant; però si això ho veiéssim com un problema que pogués impedir aquesta declaració, llavors nosaltres posaríem en marxa la nostra opció, però d'això encara hi ha temps per parlar-ne. Està sobre la taula perquè està en el nostre full de ruta i no diem res de nou."

Jaume Marfany ha afirmat que l’ANC es manté en espera que el president de la Generalitat, Artur Mas, doni una resposta, “aquesta setmana o la vinent” a la demanda pública que va fer aquest diumenge l’ANC de fer unes eleccions plebiscitàries en un màxim de tres mesos. Marfany s’ha mostrat convençut que els partits tornaran “a la unitat d’acció” per al 9-N i ha cridat a la mobilització ciutadana. Es tractarà, ha dit, de “la primera gran denúncia que fem”. El vicepresident de l’ANC ha anunciat que treballen en una segona denúncia “massiva” en forma de “manifest o de recollida de signatures” que aniria cap als organismes internacionals per tal d'”internacionalitzar” el conflicte.

Marfany també s’ha referit a la possibilitat que l’ANC encapçali una llista de país en unes eleccions plebiscitàries i ha assegurat que encara no s’hi està treballant. Marfany, però, ha afirmat que l’opció està sobre la taula perquè ho recull el “nostre full de ruta”, tot i que abans els partits han de decidir com es votarà en aquestes eleccions perquè quedi “clar l’accés a la independència”. En cas que l’opció que triïn els partits no satisfaci l’assemblea, l’entitat podria presentar-se a les eleccions.