Alcoberro ha subratllat també que les xifres serveixen per revocar l’article 155: “La ciutadania de Catalunya ha ratificat la república que van votar en el referèndum de l’1-O”. El dirigent de l’Assemblea també ha reclamat l’alliberament dels presos i el “lliure retorn dels membres del govern que es troben a l’exili”, així com que es posi punt final a les accions judicials contra membres de la Mesa i del Parlament.

Recompte alternatiu

Durant el recompte, l’entitat independentista ha fet una crida a voluntaris i apoderats en el moment en què han tancat les urnes per arrencar un recompte paral·lel, amb la voluntat de garantir el resultat. Per fer-ho, els ha demanat que a través de Twitter facin servir tres etiquetes que, combinades, han de permetre determinar els resultats del recompte paral·lel.

A mesura que han anat passant els minuts, la xarxa s’ha omplert d’imatges per contribuir al recompte de l’ANC, els CDR i la CUP. Les primeres xifres de vots escrutats han seguit el mateix camí que el recompte oficial, però a partir del 10 % de l’escrutini s’han anat separant perquè avançaven a velocitats diferents. Tot i que les xifres oficials han donat la victòria a Ciutadans, el formatget de l’ANC no ha tret en cap moment del lideratge JxC.