(ACN) L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha clausurat aquest diumenge al vespre l’acampada reivindicativa que va iniciar dissabte a la plaça de Catalunya de Barcelona. Sota el lema “Nosaltres Acusem”, la protesta ha denunciat el que l’entitat considera una “causa general contra l’independentisme” coincidint amb el cinquè aniversari de l’empresonament dels expresidents de l’ANC i Òmnium Cultural Jordi Sànchez i Jordi Cuixart la tardor del 2017.

La presidenta de l’entitat, Dolors Feliu, ha celebrat el pas de milers de persones per l’acampada perquè “calia donar visibilitat als qui de vegades no en tenen”. “Vivim en un país on ens represalien de veritat. Són els nostres fills, filles, veïns i veïnes”, ha assegurat en l’acte que ha posat fi a l’esdeveniment.

Durant les dues jornades, la mobilització ha rebut la visita de personalitats com el cantautor Lluís Llach, l’exvicepresident del Parlament Josep Costa, l’exdiputada de la CUP Gabriela Serra i l’expresidenta de l’ANC Elisenda Paluzie.

El vicepresident de l’ANC, Jordi Pessarodona, ha subratllat que l’acampada és la primera acció d'”una sèrie d’actes per donar suport als lluitadors pels drets nacionals”. La protesta volia homenatjar el “gran nombre de represaliats anònims” de l’independentisme, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

Algunes d’aquestes persones també han fet acte de presència a la plaça, com Marcel Vivet, Marcel Vivet, Xènia Garcia, Roger Espanyol, Joel Muñoz, Tomàs Sayes i Tomàs Germinal.