El Ple de Barcelona ha concedit la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Amadou Bocar Sam, de la Coordinadora d’Associacions de Senegalesos de Catalunya. Tots els grups municipals han destacat la feina feta per Sam per ajudar immigrants de totes les procedències a aconseguir regularitzar la seva situació i a intergrar-se a la ciutat. És una tasca que va començar a fer des que va arribar a Barcelona l’any 1992, al districte de Sant Martí i al barri del Besòs. Allà és considerat un referent per construir ponts entre diferents cultures.

El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha destacat “l’entrega incondicional en els altres” i “el compromís infatigable en la defensa dels drets humans” durant més de 25 anys. El consens del plenari entén l’entrega de la medalla com un reconeixement a ell i a totes les persones sense veu que treballen per una ciutat més cohesionada i sense ciutadans de primera i de segona.

La medalla s’ha concedit amb el vot favorable de tots els grups, amb l’excepció del PP, que, tot i lloar la seva trajectòria, ha criticat que el condecorat “no critiqui la competència deslleial que els manters fan al comerç legal de la ciutat”, ha dit Alberto Fernández Díaz. La CUP s’ha abstingut perquè considera que les medalles s’atorguen a través d’un “reglament franquista”.