La candidata del Partit Popular per Barcelona a les eleccions generals del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat aquest divendres que arribarà “fins al final” per impedir que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, pugui concórrer a les eleccions europees del maig. Ho ha dit després que el seu partit i Ciutadans hagin presentat un recurs a la JEC per invalidar la seva candidatura.

Álvarez de Toledo, però, ha esgrimit un argument diferent al del recurs presentat pel seu partit: Puigdemont “està processat per atacar la democràcia”. Així, ha titllat Puigdemont de “no tenir valentia per assumir les seves responsabilitats penals i asseure’s al banc dels processats, que és on hauria de ser”.

Tejero i les eleccions

Ara bé, Álvarez de Toledo ha volgut reforçar aquest argument, comparant-lo amb una hipòtesi: Tejero i el 23-F. En aquest sentit, ha dit que el cas de l’expresident “és equiparable” a si el tinent coronel Antonio Tejero “es presentava a unes eleccions un any després de fer el cop d’Estat del 23-F”. I ha oblidat que Tejero sí que es va presentar als següents comicis -28 d’octubre del 1982, just un any i mig després de l’intent de cop d’estat.

Ho va fer amb Solidaridad Española (SE), un partit d’extrema dreta que Tejero va fundar i presidir des de la presó -on esperava judici pel 23F- i que va presentar llistes al Congrés i al Senat, sent Tejero el candidat a la presidència del govern. El lema de SE d’aquella campanya va ser: “¡Entra con Tejero en el Parlamento!”.

“Ploren quan s’estavellen contra el mur”

Álvarez de Toledo ha fet aquestes declaracions en una entrevista a l’ACN, en què també s’ha compromès a “oposar-se enèrgicament” al fet que els caps de llista d’ERC i JxC a les eleccions generals, Oriol Junqueras i Jordi Sànchez respectivament, puguin prendre possessió de l’escó al Congrés. Ha tornat a assegurat que “una persona processada no s’hauria de presentar a unes eleccions democràtiques” i ha vaticinat que el partit “prendrà mesures” per evitar que accedeixin a l’acta de diputat com tots dos candidats pretenen fer.

Ha assegurat que “la presumpció d’innocència està garantida” per als investigats per l’1-O però que “l’assalt a la legalitat es va produir perquè ho han reivindicat ells mateixos”. “Un no pot liquidar un estat democràtic i modern i no sofrir conseqüències“, ha afegit Álvarez de Toledo, que ha retret als líders independentistes que “ploren quan s’estavellen contra el mur”.

“El PSOE no ha après de l’1-O”

La candidata del PP ha assegurat que el nacionalisme “és una invasió” i ha cridat a combatre’l “intentant treure la crosta que es va instal·lant per sobre de la societat“. I ha afegit que l’independentisme “ha fracassat malgrat controlar els mitjans de comunicació, l’hegemonia cultural, les institucions i les aules” i ha afirmat que l’1-O “un punt d’inflexió”.

“El PP sí que ha après de l’error de l’1-O, però el problema que tenim és que el PSOE no només no ha après de l’error de l’1-O, sinó que és obstinat”, per la qual cosa ha opinat que el líder socialista, Pedro Sánchez, “és una greu amenaça per a l’estabilitat“.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]