La candidata del PP  per Barcelona a les eleccions generals del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, ha qualificat “d’escandaloses” les rodes de premsa dels polítics catalans empresonats. “Una cosa és no ser una democràcia militant, i l’altra cosa que siguem una democràcia estúpida”, ha afirmat. I ha afegit que no considera just que ells puguin oferir rodes de premsa i no ho puguin fer presos per altres delictes com el de violació.

La cap de llista dels popular s’ha mostrat partidària de canviar la legislació perquè persones “acusades d’uns delictes tan greus” no puguin ser candidats a unes eleccions. En una roda de premsa a l’Agència EFE, Álvarez de Toledo ha assegurat que els líders independentistes se’ls tracta com a presos “de primera categoria”. “Va ser un cop d’estat pitjor que el del 23-F”, ha insistit, tot assegurant que “ningú ha fet més mal a la convivència a Catalunya que Junqueras i els seus aliats”.

Possibles acords

La candidata ha insistit a dir que ella no és nacionalista espanyola “sinó constitucionalista”. Per aquesta raó, amb els possibles pactes, la popular ha recordat que “Vox és nacionalista i a mi els partits nacionalistes no m’agraden”. Ha reconegut que, davant de la dificultat d’assolir una majoria absoluta, veu amb Ciutadans “un acord factible i raonable”.

El “narcisisme” de Pedro Sánchez

Álvarez de Toledo ha atacat fermament a Pedro Sánchez, a qui ha acusat de “narcisista” en referència a la polèmica dels debats televisius. “Ha posat en evidència la seva covardia”, ha dit, tot assegurant “que estava a punt de debatre contra ell mateix, com Narcís davant del mirall”.

Durant la seva intervenció als mitjans, la candidata ha reiterat insistentment que Sánchez és el millor “aliat” dels “colpistes separatistes”, i que una condemna dels líders independentistes al Tribunal Suprem seria també “una condemna política per a ell”.

L’article 155

Álvarez de Toledo ha reconegut que és partidària d’aplicar l’article 155, però que l’estat espanyol “té altres vies” per aconseguir-ho, com ara “reforçar” algunes lleis. La candidata ha volgut deixar clar, però, que el 155 no és la suspensió de l’autonomia, sinó “el retorn de la democràcia a Catalunya”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]