La candidata del PP  per Barcelona a les eleccions generals del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, ha definit el cap de l’Executiu espanyol, Pedro Sánchez, com el “president més anticatalà” dels últims 40 anys perquè va ser investit amb els vots dels “colpistes” que “han fracturat Catalunya” i que té la intenció de tornar a pactar-hi i de “perpetrar” el sistema “d’adoctrinament”, “d’incompliment de llei” i de “sectarisme”, que, diu, impera a Catalunya.

En un acte electoral a Salou, la líder popular ha acusat Sánchez d'”abandonar” els demòcrates catalans, d’exercir “la pitjor forma d’anticatalanisme” i també de “robar” la convivència, la “pau civil” i la condició de ciutadans lliures i iguals davant la llei a tots els catalans. “Hem de plantar-li cara”, ha demanat. A més, Álvarez de Toledo ha assegurat que les declaracions dels candidats de JxC Jordi Sánchez i d’ERC Oriol Junqueras des de la presó han demostrat que “els colpistes” “confien” en els socialistes.

A més, ha recriminat al cap de llista socialista que sigui “incapaç” d’afirmar que no indultarà els presos independentistes si són condemnats pel Tribunal Suprem i que pugui preveure un pacte amb aquells que han provocat un “mal tan profund i radical” a la societat catalana, “fracturant” la comunitat amb seva “bogeria i deliri”. En aquest sentit, ha dit que al debat convocat per aquest dilluns de RTVE, Sánchez serà el representant dels independentistes. “Els espanyols han de saber que hi ha dues opcions en aquestes eleccions: o Sánchez o llibertat”, ha afegit.

Crítiques a Ciutadans

També ha intervingut en l’acte electoral el president del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández. El líder popular català ha carregat contra Ciutadans per haver “renunciat a unir el constitucionalisme”. A més de criticar l'”OPA hostil”, que, a parer seu, va comportar la moció de censura contra el govern de Mariano Rajoy, Fernández ha acusat el partit taronja d’haver “marxat de Catalunya” i no haver deixat “ni l’apuntador”. “A Ciutadans ara els va ser famosos, la frivolitat i mirar de col·locar-se en un govern amb qui sigui”, ha reblat.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]