La plaça de Salvador Allende, al Carmel, ha tornat a ser un dels escenaris destacats de l’11 de setembre. En el 44è aniversari de la seva mort, 200 persones han homenatjat qui era el president de Xile durant el cop d’Estat d’Augusto Pinochet. En l’acte també s’ha denunciat que encara que hi ha desapareguts com a conseqüència de la dictadura.

En l’acte s’ha pogut sentir un fragment del darrer discurs radiofònic que Salvador Allende, president de Xile des del 1970 i fins al 1973, va dirigir als ciutadans xilens des del palau presidencial xilè, el palau de la Moneda, en ple cop d’Estat. L’homenatge l’organitza cada 11 de setembre el Comitè Ciutadà per l’Homenatge a Salvador Allende, format per diverses entitats socials i veïnals, grups polítics i persones a títol individual. De la plana política municipal hi han assistit, entre d’altres, l’alcaldessa, Ada Colau, i el segon tinent d’alcalde i president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni.

El president del Centre Salvador Allende, Eulogio Dávalos, ha aprofitat també l’ocasió per agrair que, malgrat la càrrega simbòlica de l’11 de setembre a Catalunya, també es trobi un espai per a l’expresident xilè.