“Fins ara, l’alcalde de Barcelona ha estat el líder de l’opció més votada, i creiem que aquesta tradició és una tradició saludable”, ha sentenciat Alfred Bosch. L’alcaldable d’ERC ha afegit que, si els ciutadans voten els republicans més que qualsevol altre partit, “nosaltres hauríem de tenir l’alcaldia de Barcelona”. De les paraules de Bosch se’n desprèn que, si no guanya les eleccions, descarta arribar a un pacte amb altres forces polítiques per accedir a l’alcaldia. El candidat d’ERC ha dit que treballaran per oferir “una alternativa per a una Barcelona millor”.

Sobre la llista electoral, Bosch ha valorat la negativa de l’exregidor socialista Jordi Martí de ser el número dos dels republicans a l’Ajuntament. “Res a dir, és una decisió personal que respecto”, ha dit. L’alcaldable ha assegurat que Esquerra seguirà parlant amb el Moviment d’Esquerres i altres formacions, entitats i persones independents per integrar-los a la candidatura. “Volem fer una llista molt oberta que connecti amb la pluralitat i la diversitat de la societat”, ha destacat. Per Bosch, la política necessita gent independent que no hi hagi estat per “aportar coneixements”.

La Federació d’Esquerra de Barcelona ja ha posat en marxa la precampanya de les municipals de maig i per als propers mesos preveu unes 500 accions de diferent format als 73 barris de la ciutat. També compta amb la plataforma Voluntaris per Bosch, que ja aglutina unes 200 persones sense vinculació al partit. Una de les primeres accions ha estat un vídeo de suport en què l’alcaldable canta ‘Barcelona té molt poder’. A banda, fonts del partit asseguren que s’està treballant en els continguts del programa electoral, que serà “per governar”.