ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "No podem acceptar i ho diem amb rotunditat i sinceritat, que els comuns, la gent d'Ada Colau, estenguin una mà a l'Ajuntament per pactar i oferir acords, i després al Parlament tanquin la mà i bloquegin amb puny de ferro els comptes de Catalunya, incloses les aportacions a la ciutat de Barcelona." "Nosaltres volem que Ada Colau defensi Barcelona al Parlament i a tot arreu. No podem col·laborar amb una alcaldessa que perjudica la ciutat en aquest sentit, no s'entendria i no seria just per Barcelona, Barcelona va per endavant." ORIOL JUNQUERAS, president d'ERC "Segur que la ciutat aniria millor si fos una ciutat on ERC tingués una incidència rellevant. Però no han volgut que fos així, els que volien canviar coses, han preferit no canviar-les gaire."

Segons Alfred Bosch, Barcelona en Comú ha resultat no ser el govern del canvi que estaven esperant. El republicà ha estat especialment crític amb el pacte amb el PSC i amb l’alcaldessa, a qui ha retret que no defensa els interessos de la ciutat.

Els pressupostos catalans

El president del Grup municipal d’ERC ha dit que no poden acceptar que “la gent d’Ada Colau” amb referència als diputats de Catalunya Sí que es Pot “bloquegin amb puny de ferro” els comptes de Catalunya. Per això, Bosch supedita qualsevol pacte o acord a l’aprovació dels pressupostos catalans. El republicà ha estat clar i ha assegurat que “no poden col·laborar amb una alcaldessa que perjudica la ciutat”, perquè no s’entendria i no seria just per a Barcelona.

El president d’Esquerra també ha criticat Barcelona en Comú per no haver portat la renovació a Barcelona. Oriol Junqueras assegura que la ciutat aniria millor si ERC tingués una incidència rellevant, i ha retret a Barcelona en Comú que “ells que podien canviar coses”, hagin preferit no canviar-les gaire.”

La Conferència arriba després del Congrés Regional que es va celebrar el juny passat, en què la militància va rebutjar l’entrada al govern de Colau amb un 78 % dels vots.

Aquest dissabte la militància ha tornat a pronunciar-se, en aquest cas amb un 97 % de vots a favor d’aquesta nova estratègia de fer una oposició progressista.

Procés participatiu

La formació també ha obert el debat a la ciutadania amb un procés participatiu. Segons el president de la Federació de Barcelona, Robert Fabregat, “és la primera vegada que obren un procés polític a tots els barcelonins”. Ho han fet organitzant una trentena de debats als casals republicans i també amb un qüestionari a militants i simpatitzants que han rebut prop de 700 respostes.