El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha donat el seu aval a Ernest Maragall perquè sigui el candidat dels republicans a les eleccions municipals del 2019. “Ernest, tens el meu suport, desitjo que guanyis”, ha afirmat. D’aquesta manera, Bosch i Maragall han escenificat el relleu de cares d’ERC a Barcelona després de la renúncia del líder municipal.

L’encara conseller d’Afers Exteriors, Ernest Maragall, s’haurà de guanyar el càrrec en les primàries que ERC farà a Barcelona el 26 d’octubre. El termini per presentar candidatures acaba l’11 d’octubre. Si aquell dia no hi ha cap altre aspirant, Maragall es convertirà en alcaldable.

“És candidata la senyora Munté?”

Ernest Maragall ha reiterat l’aposta per una candidatura oberta, que inclogui gent independent, i ha rebutjat un cop més integrar-se en una llista unitària independentista com li reclama la candidata del PDeCAT, Neus Munté“És candidata la senyora Munté? Encara no ho sabem”, ha ironitzat Maragall, que ha afegit que “quan tinguem el mapa complet, serà moment de formular criteris, estendre mans, de verificar distàncies…”.

De la trobada entre Bosch i Maragall no n’ha transcendit si hi haurà intercanvi de càrrecs entre tots dos i si el líder a l’Ajuntament serà conseller o no. “La decisió correspon al president de la Generalitat”, ha dit Maragall, que ha afegit, però, que “ERC ha tenir el seu paper” en la decisió.

El PDeCAT respon: “Sumem?”

En una piulada a Twitter, el PDeCAT de Barcelona ha respost a Ernest Maragall i li diu que Munté és la candidata a l’alcaldia des que va guanyar les primàries del Partit Demòcrata el mes de maig. Afegeix que treballa per aconseguir “una llista unitària i guanyadora” i conclou amb una invitació: “sumem?”.