Alfred Bosch ha expressat el desig de buscar una ciutat més justa “perquè és al que aspiren la majoria dels ciutadans de Barcelona” i ha dit que els conflictes oberts per Can Vies o la Barceloneta “es resolen a través del diàleg i la conciliació” abans de resoldre’ls amb les porres. El republicà s’ha mostrat partidari de fer la ciutat més justa del sud de la Mediterrània, una ciutat que no estigui en conflicte: “No volem una ciutat morta; volem una ciutat viva on hi hagi conciliació, diàleg i justícia”.

Reivindica la Barcelona de Maragall

Sobre l’acord amb MES (Moviment d’Esquerres) de Jordi Martí, Bosch s’ha mostrat optimista a l’hora d’arribar a l’acord també a la capital catalana i ha dit que estan teixint “una força molt barcelonina que reculli l’essència de la millor Barcelona, la de Maragall, la socialdemòcrata, que arribi a l’èxit però en què l’èxit es comparteixi amb els ciutadans”.

Sobre la presència de Juanjo Puigcorbé com a número dos de la llista, ha dit que l’actor compleix amb escreix les expectatives i que han estat discutint durant hores sobre el model de ciutat o de com ha de ser la cultura o l’esport. “Era un pla A. Fa temps que parlem amb ell. Des de fa molts mesos era la nostra primera opció”, ha dit. Els republicans, assegura, estan en disposició d’incorporar més independents a la llista.

Una trinxera entre Barcelona i l’AMB

Respecte a temes concrets de ciutat, Alfred Bosch s’ha mostrat partidari de consultar “tot allò que democràticament sigui raonable” i ha posat d’exemple el futur de Can Vies, “on es va prendre una decisió a partir d’un procés popular” i que només pot ser modificada amb un altre procés de participació.  Ha descartat una segona consulta sobre la Diagonal pel precedent existent: “Hem de posar a prova la paciència dels ciutadans de Barcelona amb una altra consulta sobre la Diagonal? La gent diria que ‘us hem votat perquè decidiu'”, ha dit. Sí que creu que cal resoldre la mobilitat de l’avinguda i tornar a parlar de la connexió entre Trambaix i Trambesòs, “si cal per la línia més curta, que és la recta”.

Bosch ha apuntat la circumval·lació de Barcelona com “a un tema pendent”, i diu que hi ha una autèntica trinxera que separa la ciutat de la resta de l’àrea metropolitana. “Si intenteu anar amb bicicleta seguint els límits de Barcelona, hi ha zones molt ben resoltes com les platges però d’altres, com el Morrot o les lleres dels riu,s no estan ben resoltes, i si intentes fer aquesta circumval·lació en bicicleta, això es impossible ara mateix”. El candidat republicà aposta per resoldre aquesta mobilitat a l’entorn de la ciutat.