(ACN) Alejandro Fernández ha assumit aquest dissabte la presidència del PPC després de rebre un 97,1 % dels vots dels assistents al XV Congrés Extraordinari del PP de Catalunya. En el discurs posterior a la seva proclamació, Fernández ha proposat un “pla d’incentius” per “protegir el 53 % no nacionalista” a Catalunya. Entre altres mesures, ha advocat per pagar complements de destí als professors i jutges que “volen anar-se’n de Catalunya”. El nou líder dels populars ha afirmat que “ara toca una etapa de fermesa a partir de la qual construir després el diàleg” entre catalans i ha fet una crida a “no ser sectari i escoltar l’adversari”. Després d’uns resultats electorals que van donar només quatre escons al PPC al desembre, Fernández ha dit que cal “ser capaços de construir una nova majoria que s’ha de liderar”.
Fernández, que ha aconseguit el 97 % dels vots a favor per ser proclamat president del partit, considera que els independentistes s’han adjudicat “recursos il·limitats” i té la “convicció sincera” que només hi haurà solució al conflicte “quan el 53 % no-nacionalista disposi dels recursos, del reconeixement i del dinamisme social que té el 47 %”. “Llavors és quan no podran ignorar-nos, hauran de parlar amb nosaltres, no disposaran d’una posició privilegiada”, ha afegit. Per fer-ho, el PPC “necessitarà ajuda”. I Fernández ha posat sobre al taula un pla nacional d’incentius per “ajudar” els no-nacionalistes. “Si ells promocionen els millors talents per la separació; nosaltres per defensar el contrari”, ha conclòs.

Per al nou president popular, la clau de volta és situar el constitucionalisme al 70 % i passar per ser els interlocutors. “I no el convergent de torn; el PP de Catalunya serà respectat”, ha advertit. Vol aconseguir-ho amb fermesa i sense ser sectaris amb els adversaris polítics. “Per construir posteriorment el diàleg”, ha afegit sense concretar. Sí que ha aprofitat la crida al lideratge per criticar Cs i la seva líder a Catalunya, Inés Arrimadas. “No n’hi ha prou amb protestar constantment; […] M’hauria presentat a un investidura amb 36 escons? Sí, amb aquests escons em presento a aquesta investidura, la d’Òmnium i la del Barça si és necessari”, ha resolt Fernàndez. El líder del PPC, que ha parlat d’una “ferida del procés que encara sagna”, també ha apel·lat al pacte constitucional del 1978 i ha assegurat que l’assignatura pendent que en queda és el diàleg entre catalans. “No hi ha simetria a les responsabilitats entre separatisme i constitucionalisme, ells decideixin trencar amb un pla traçat per trencar Espanya”, ha advertit.