LAURA PÉREZ, regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI "Primer s'estan basant el tema de la regularització quan saben i són conscients que l'Ajuntament de Barcelona no regularà la prostitució perquè no té aquesta capacitat. Nosaltres hem parlat des d'un primer moment d'un marc normatiu municipal que entengui, que posi en el centre els drets de les dones que estan exercint la prostitució a la ciutat de Barcelona. Per tant, entenem que és un atac polític, és un atac sense fonament".

La Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic de Dones

, recentment creada, ha iniciat una recollida de signatures de càrrecs electes per demanar a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que obri un debat abans de fer cap pas per regularitzar la prostitució, que consideren una forma d’esclavatge de la dona. Entre les signants hi ha les alcaldesses socialistes de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i de l’Hospitalet, Núria Marín, i la convergent Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, però també regidors i regidores d’ERC i d’ICV-EUiA.

Des del consistori barceloní, la regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha negat rotundament que es vulgui legalitzar la prostitució, que l’únic pas que ha fet l’Ajuntament és aprovar una proposició de Ciutadans per impulsar “un marc normatiu municipal” que reguli l’exercici de la prostitució voluntària i que garanteixi la protecció i seguretat de les treballadores sexuals.

Des de la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic de Dones s’ha interpel·lat directament l’alcaldessa Ada Colau perquè “després de posar-se al costat dels més febles, també es posi al costat de les dones més febles”, i clamen perquè en una societat igualitària la dona no pugui ser tractada com un mer objecte sexual. Tenen com a exemple la legislació sueca, de caràcter abolicionista, en què es penalitza el client, i al·leguen que en països on s’ha regularitzat la prostitució, com Holanda o Alemanya, s’ha incrementat el tràfic de dones i no n’han millorat els drets socials.

Comparteix a: