La demanda dels ajuntaments favorables a la ILP és que es desencalli el procés de presentació d’esmenes a la proposta inicial. Entre els representants polítics i sindicals que han assistit a l’acte d’aquest dimarts hi havia la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, que ha demanat rapidesa al Parlament i ha afirmat que “no ha d’haver-hi més dilacions”.

També hi han participat l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, i la de Castelldefels, Candela López, entre d’altres. Han llegit un manifest en què han afirmat que els darrers mesos ha augmentat la pobresa arreu de Catalunya, motiu pel qual és necessària l’aplicació d’una renda mínima de ciutadania.

Els dos únics partits que donen ple suport a la renda garantida de ciutadania són Catalunya Sí que es Pot i la CUP Crida Constituent, mentre que Junts pel Sí, el PSC, Ciutadans i el PP han presentat esmenes relatives a qui hauria de rebre la renda i a la quantitat d’aquesta.

La ILP va aconseguir més de 120.000 firmes de suport, més de les 50.000 necessàries per tirar endavant una iniciativa legislativa popular al Parlament. Si el procés parlamentari no en canvia les condicions, la renda preveu una dotació de 664 euros mensuals.