Xavier García Albiol ho ha dit en un acte del PP català en què s’ha fet balanç de la política de gènere i d’igualtat de l’executiu espanyol, en presència també de la ministra d’Igualtat, Dolors Montserrat. Amb tot, Albiol ha lamentat la polèmica de la setmana, la conversa de Lluís Salvadó en què admetia haver proposat una consellera d’Educació “per tenir els pits grossos”. En aquest sentit, el líder popular ha dit que li produïa una “enorme vergonya”, i que ara espera que ERC faci “cessar Salvadó”, i que algunes de “les moltes associacions progressistes” que solen demanar responsabilitats al PP, siguin ara “tan exigents” amb Salvadó com ho són amb el PP.

De la seva banda, la ministra de Sanitat i Igualtat, Dolors Montserrat, ha fet gala dels mèrits en política de gènere aconseguits per l’executiu central, i ho ha fet amb una afirmació taxativa: “Que ningú no ens doni lliçons  en matèria d’igualtat”. I ho ha exemplificat amb números. Segons  Montserrat, “ha estat un govern del PP qui ha permès  que a Espanya hi ha hagi 8,5 milions de dones treballant”, en certa manera, gràcies a l’impuls dels “currículums anònims, en què no hi consta el gènere, ni foto ni cap altra dada allunyada de les capacitats d’una persona”.

La titular de Sanitat i d’Igualtat ha lloat la reducció de la bretxa en les pensions de les dones que van cotitzar poc, perquè, segons ha dit, s’ha reduït un 13 % i ha beneficiat 330.000 pensionistes a l’estat, que ara cobren un 15 % més que abans”. Sobre la vaga del 8 de març, Dolors Montserrat ha afirmat que s’havia “alegrat de veure aquest dijous a moltes dones exercint el seu dret constitucional de vaga, igual que les que van decidir anar a treballar”, perquè segons ha sentenciat, la política de gènere “no és una guerra de sexes ni ideològica“.