La candidata d’En Comú Podem a les eleccions del 14-F, Jéssica Albiach, ha elevat el to des de Lleida contra Junts per Catalunya. Ha assegurat que “els valors de JxC no són republicans ni democràtics” i ha reiterat que tenen persones “que directament estan fent afirmacions supremacistes i xenòfobes i amb un viratge cap a un nacionalisme cada vegada més excloent”.

Albiach ha advertit Laura Borràs i Joan Canadell “que es preparin per desallotjar la Generalitat de Catalunya”. “No pot ser que Catalunya estigui governada per aquells als quals sobrem la meitat del país”, ha exclamat. A més, Albiach ha criticat a ERC que estiguin disposats a pactar-hi.

En el cas de la demarcació de Lleida, Albiach ha explicat que les enquestes diuen que hi ha un diputat que balla entre Vox i els comuns. “Ens estem jugant que entri al Parlament un diputat antifeixista i defensor de la llibertat o bé un energumen de Vox, de la colla de l’Abascal, que ha vingut a defensar la repressió i a trinxar el territori“, ha advertit la candidata.

“Quan el PSC està sol, no hi ha aigua clara”

Albiach també ha carregat contra els socialistes. Ha assegurat que “quan el PSC ha estat sol i massa anys al govern, no hi ha massa aigua clara”. Per això, ha dit, “els comuns reivindiquem un govern net, implacable contra la corrupció i sense pràctiques estranyes de persones investigades”.

Jaume Asens entra en campanya

El president d’Unides Podem i dels comuns al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha demanat “replicar” el govern de coalició de l’estat espanyol a Catalunya. En aquest sentit, ha assegurat que els comuns són “la garantia que ni el PSC ni ERC mirin a la seva dreta”. “Votar a Illa és donar les claus de la Generalitat a Arrimadas, però votar a Aragonès és donar les claus a Laura Borràs amb Canadell de conseller d’Economia”, ha subratllat.

Asens també ha carregat contra Junts per Catalunya per les notícies falses sobre la retirada de cartells de la formació dels carrers de Barcelona: “Han insultat treballadors públics de l’Ajuntament que retiraven cartells de llocs on no es podien penjar“, ha assegurat.