(ACN/redacció) La candidata d’En Comú Podem al 14-F, Jéssica Albiach, ha celebrat que el líder socialista, Salvador Illa, hagi “començat a mullar-se” i hagi apostat per un govern en minoria de PSC i comuns. Albiach, però, ha dit que “la suma no és suficient” i ha insistit en un acord més ampli. “Per què ha de ser un govern en minoria si el podem tenir fort?”, s’ha preguntat en una intervenció al Tribuna Catalunya.

“Mai he parlat d’un tripartit”

Quan el moderador li ha preguntat sobre els problemes que van tenir els antics tripartits, Albiach ha assegurat que “estem en un altre moment”. Malgrat això ha subratllat que mai ha parlat d’un tripartit, sinó d’una “entesa de les forces d’esquerres”, sense avançar quina és la fórmula.

La candidata dels comuns ha explicat que, per la seva formació, la sortida al conflicte català és la taula de diàleg entre els governs de l’Estat i de Catalunya. D’aquesta taula, ha dit, n’ha de sortir un acord “que sigui votat pels catalans”. Els comuns també aposten per la llibertat dels presos independentistes. La via més ràpida, segons Albiach, serien els indults o la reforma del delicte de sedició del Codi penal espanyol, “per equiparar-lo als estàndards europeus”.

“Obrir l’aixeta” per pal·liar els efectes de la pandèmia

Per fer front a la crisi derivada de la pandèmia de coronavirus, Albiach ha demanat aprofitar que s’hagi elevat el dèficit català al 2,2 % del PIB, fet que dona 5.000 milions d’euros extres per ajudar els sectors més afectats per les restriccions. També ha reclamat aprofitar els fons europeus que han d’arribar per avançar cap a un model productiu nou.