La candidata d’En Comú Podem a les eleccions del 14-F, Jéssica Albiach, ha centrat l’acte d’aquest divendres a la tarda a parlar de recerca i innovació. La candidata ha defensat elevar el pressupost que s’hi dedica al 3 % del PIB català. “El 2009 la inversió en recerca era de l’1,7 % i ara és de l’1,5 %, estem anant enrere”, ha criticat Albiach.

En aquest sentit, la candidata dels comuns ha explicat que en aquestes eleccions hi ha en joc “seguir cap a la decadència o tenir un govern fort que aposti per ciència i innovació”. “Estem expulsant el talent, persones que s’han format aquí i que necessitem per poder avançar”, ha subratllat.

Qüestió de prioritats

Albiach ha posat un exemple de la que considera una mala gestió del diner públic per part del govern de la Generalitat. Ha criticat que es destinin “41 milions d’euros” al circuit de Fórmula 1 de Catalunya i, en canvi, “no hi hagi diners per finançar el Centre de Recerca Biomèdica, que necessita 14 milions per mantenir l’activitat”.

Ha criticat aquest model productiu “del passat” i que fa Catalunya “feble com a país”. “Si no ens actualitzem, si no posem la recerca al servei de les indústries i del teixit productiu, ens quedarem amb una economia de sol i platja i no serem competitius”, ha conclòs.

El ministre d’Universitats, Manuel Castells, i el portaveu de Catalunya en Comú, Gerardo Pisarello, han acompanyat Albiach en l’acte.