Des del Grup Municipal del PP creuen que els preus es poden reduir fomentant més competència al sector, però no amb més intervenció de l’administració. Per això reclamen al govern municipal que presenti els estudis econòmics que expliquen com s’aconseguiria la reducció del 30 % anunciada per l’Ajuntament en el cost dels serveis funeraris amb el nou projecte. També han denunciat “hipocresia” per part del PSC i ICV ja que, segons Alberto Fernández Díaz, ara promouen una funerària pública, malgrat que anteriorment van privatitzar el servei.

El popular ha assegurat que fa 30 anys que no es baixen els preus dels cementiris municipals i, segons Fernández Díaz, en els últims 11 anys han acumulat un benefici de 22,1 milions d’euros, una xifra que, afirma, “deixa en evidència” el govern municipal, ja que podria haver rebaixat els preus i les taxes.

El president del grup municipal també ha sol·licitat a l’Ajuntament que “moduli els beneficis dels cementiris per sensibilitat i interès social” i destini més recursos als enterraments de beneficiència i als contractats per clients amb rendes més modestes.