moments alberto fernández díaz

Alberto Fernández Díaz no repetirà com a candidat del PP a l’Ajuntament per a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona. El líder municipal dels populars ha estat regidor durant 27 anys i cap de llista en quatre ocasions. Repassem els nou moments més divertits de Fernández Díaz.

1. Clos i associats

Joan Clos va ser alcalde de Barcelona fins al 2006 i va protagonitzar diverses discussions amb Alberto Fernández Díaz. Una de les més recordades va ser la referència de “Clos i associats” per referir-se a les empreses municipals.

2. Micròfon silenciat i esbroncada de Clos

Les rèpliques del regidor del Partit Popular va ser un episodi molt repetit durant el mandat de Joan Clos. L’alcalde va arribar a demanar que li apaguessin el micròfon a Alberto i fins i tot li va demanar silenci a crits.

3. El monument dels castellers

Un dels millors moments d’Alberto Fernández va ser quan es va plantar davant la plaça de Sant Miquel amb un morrió d’un tap d’ampolla de cava per fer una rèplica a petita escala del polèmic Monument als castellers.

4. “Guerra” de banderes a Sant Jaume

Durant la diada castellera de la Mercè 2015, el regidor del PP va veure una estelada i va decidir desplegar una bandera espanyola des del balcó de l’Ajuntament.

5. El martell de Puigdollers

Els episodis entre Clos i Alberto van repetir-se amb canvis de protagonistes. Puigdollers també va demanar silenci al representant del Partit Popular i va protagonitzar una escena divertida amb un martell de fusta.

6. Alberto descobreix Bachelona

Una escena molt il·lustrativa va ser quan Alberto Fernández Díaz va dedicar-se a mostrar els sots i irregularitats de l’asfalt dels carrers de Barcelona. Una ciutat rebatejada per Fernández Díaz amb el nom de Bachelona.

7. Suplantació d’identitat a la consulta de la Diagonal

La consulta de la Diagonal ens va deixar la imatge de sorpresa d’Alberto Fernández Díaz. Algú va suplantar-li la identitat i va votar per ell. A banda de la seva cara de sorpresa, va posar molt d’humor a l’hora de simplificar les dues opcions sobre el tramvia que s’havien de votar, les va comparar amb un pollastre amb patates.

8. Esgotament de Colau

Els eslògans de Fernández Díaz seran molt recordats a l’Ajuntament. Durant el mandat d’Ada Colau, la frase “Ha pasado del sí se puede al si te he visto no me acuerdo” va fer perdre per un segon els nervis a l’alcaldessa.

9. Colau “okupa”

Les referències a les polítiques d’Ada Colau han estat una constant. “La Colau, amb k d”okupa'” ha estat alguna de les últimes frases que Alberto Fernández Díaz ha deixat abans de marxar de la política activa.