ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Frente aquellos que quieren construir Cataluña a costa de Barcelona les quiero decir que Barcelona se tiene que construir desde el gobierno de la Generalitat, se tiene que construir junto al Gobierno de España, se tiene que construir con el Ayuntamiento de Barcelona, porque juntos podemos hacer más cosas que no separados y además podemos hacerlas mejor."

Alberto Fernández Díaz ha centrat el primer discurs en la cursa de les eleccions municipals en l’independentisme. El popular ha afirmat que “l’ADN barceloní és contrari a la independència”. Partint d’aquest argument, ha criticat que “l’auge i la fortalesa de Barcelona són un obstacle per als interessos del nacionalisme”. A més, ha acusat Xavier Trias de no governar i de convertir Barcelona en “la increïble ciutat minvant”, sense perfil ni essència. Fernández Díaz afegeix que si Trias repeteix a l’alcaldia quatre anys més pot convertir la ciutat “en una simple extensió de la Generalitat”.

D’altra banda, ha reiterat la seva aposta pel bilingüisme ja que considera que la cooficialitat del català i el castellà “és paper mullat i no es respecta”. Per això, vol un “tracte capital per al castellà”.