Fernández Díaz va dir que no s’oposa a la celebració de consultes entre la ciutadania, tot i que creu que han de tenir un sentit i hi ha d’haver opcions diferenciades. “Per cobrir l’expedient o per donar la impressió que ets el més participatiu de tots, no”.

Pel que fa a altres temes ciutadans, va manifestar preocupació perquè es pugui destinar a usos socials diversos edificis buits de la ciutat, més que no pas reclamar cessions d’edificis o altres plantejaments: “Jo faria més ciutat més barri més serveis i menys plantejament d’estructures d’estat que són cortines de fum”.

Fernández Díaz va criticar CiU, de qui va dir que governa “en  minoria des de la paràlisi més absoluta”. El president del Grup Municipal del PP acusa l’equip de govern d’aprovar un PAM “sense contingut ni calendari” i preveu que “no podrà aprovar uns pressupostos”. Fernández Díaz creu que Trias es troba còmode en la indefinició entre el PSC i ERC.

El president del Grup Municipal, que va confirmar que abandonarà la Diputació per centrar-se a les seves obligacions a l’Ajuntament, va criticar la “deriva independentista” que ha pres el país i va qualificar de “greu irresponsabilitat” afegir a la crisi econòmica una crisi d’estat. “O en sortim tots junts o ens enfonsem”, va reblar.