El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que ja ha pres la decisió sobre si repetirà com a candidat o no a les eleccions del maig: “La decisió jo la tinc presa, el partit no”, ha sentenciat.

D’aquesta manera —sense revelar quin és el sentit de la decisió— ha apuntat que l’última fitxa la mourà la direcció del PP. De fet, el proper 10 de novembre el partit celebrarà un congrés en el qual es farà públic el proper cap de llista popular per a les municipals.

Segons va poder saber betevé a finals de setembre, el PP està elaborant una enquesta telefònica a la militància per saber quin nom prefereixen per liderar el partit a Barcelona. A l’enquesta es plantegen quatre noms: Andrea Levy, Dolors Montserrat, Esperanza García i Joan López Alegre.

Un carrer per a Montserrat Caballé

L’endemà de l’enterrament de la soprano barcelonina Montserrat Caballé, morta aquest dissabte als 85 anys, el PP ha proposat que Barcelona posi el seu nom a un carrer de la ciutat. Fernández Díaz ha lamentat que Barcelona “no ha sigut capaç de reconèixer-la en vida” i, per això, ha demanat fer “a títol pòstum allò que s’havia d’haver en vida”.

En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat i l’Estat sí que van reconèixer la trajectòria de Caballé amb la Medalla d’Or (1982) i el Príncep d’Astúries de les Arts (1991). El popular també ha reclamat que, a banda de tenir un carrer de Montserrat Caballé, Barcelona també atorgui la Medalla d’Or municipal a la cantant d’òpera.