El candidat de Ciutadans a les eleccions generals 2019, Albert Rivera, dona per fet que Ciutadans no governarà amb el candidat socialista Pedro Sánchez i que el seu lloc serà a l’oposició. En el seu discurs al final de la jornada electoral, Rivera ha promès “liderar” una oposició “lleial a la Constitució” després dels resultats aconseguits el 28 d’abril: ha remarcat que ha tret gairebé un 80 % més d’escons que fa dos anys i que només s’han quedat a 219.000 vots del Partit Popular.

El president de la formació taronja ha felicitat el PSOE per la seva victòria a les eleccions generals i ha dit que respectarà els resultats. Això sí, creu que Pedro Sánchez formarà govern pactant amb Unides Podem i els “nacionalistes”, en clara al·lusió als partits independentistes catalans. Ha definit aquest escenari com una “mala notícia” i ha promès davant dels militants que s’han reunit a la seu del partit que Cs governarà “més aviat que tard”.

“Vigilar de prop el govern de Sánchez i Iglesias”

Albert Rivera ha promès fer una oposició que vigili “molt de prop” el possible govern de Sánchez amb Iglesias perquè “no facin ocurrències”. Creu que aquest hipotètic executiu “s’oblidarà d’una part d’Espanya“.

Albert Rivera, Ciutadans

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions generals 28 d’abril” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Resultats eleccions generals 2019. ESCRUTINI EN DIRECTE
Pactòmetre: els pactes després de les eleccions
Tots els resultats a les eleccions del 28 d’abril: Mapa
Candidats a les eleccions generals 2019: Totes les llistes
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]