El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha fet una crida a “la prudència i el comportament cívic” de la ciutadania coincidint amb el primer cap de setmana en què es permet sortir de la comarca amb la bombolla de convivència. Batlle ha dit que tot el que passi aquest cap de setmana marcarà les decisions sobre les restriccions que hi pugui haver per Setmana Santa. “Siguem prudents perquè ens estem jugant poder tenir una Setmana Santa amb més o menys restriccions”, ha sentenciat.

Batlle ha apuntat que no només els barcelonins podran sortir de la comarca sinó que també hi pot haver ciutadans que vinguin a Barcelona atrets per l’obertura dels comerços no essencials en dissabte. Per això, ha demanat evitar concentracions en “els punts més crítics”, i ha citat com a exemples el Born, la plaça dels Àngels, els búnquers del Carmel i les places de Gràcia o les de Ciutat Vella. “Estic convençut que la ciutadania respondrà com ho ha fet durant aquest any”, ha afegit.

Pel que fa a l’anunci que ha fet Interior d’un dispositiu especial al Born per evitar concentració de persones fent botellades, el tinent d’alcalde ha explicat que aquests dispositius són “freqüents i ordinaris” i que el que es farà és reforçar-los coincidint amb aquest primer cap de setmana de comerços oberts i major mobilitat. Batlle ha destacat la “col·laboració estreta” entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.