clubs cànnabics

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, considera que els clubs cannàbics no haurien d’existir a Barcelona. En una entrevista al programa ‘Els matins de TV3’, ha assegurat que és “partidari de la prohibició” d’aquests locals i també ha remarcat que el cultiu de marihuana és “un element bàsic de la conflictivitat”. Per això, ha reclamat una regulació més estricta per part de l’Estat perquè “hi ha un buit legal”.

El màxim responsable municipal en seguretat ha recordat que fa mig any, Guàrdia Urbana i Mossos ja van detectar problemes en narcopisos al Raval on es trafica amb marihuana.

No vol que Barcelona sigui la nova Amsterdam

Batlle també ha reconegut que cal fer un abordatge integral de la droga a la ciutat. “Aquest ha de ser un dels compromisos”, ha dit, i ha afegit que cal posar el focus en el narcotràfic, el transport i la venda de drogues. El socialista ha admès que els clubs cannàbics no són il·legals, però cal una regulació que fixi què es pot fer i què no. Per exemple, “la prohibició de vendre i transportar aquestes substàncies”.

Batlle assegura que aquest consum a la ciutat és una de les conseqüències negatives de l’èxit turístic. El tinent d’alcalde s’hi ha mostrat preocupat i ha reconegut que no vol que Barcelona es converteixi en la nova Amsterdam en el camp del consum de cànnabis: “Ho hem de combatre com sigui”, ha sentenciat.