aigua aixeta

L’Ajuntament ha xifrat en 7,4 milions d’euros els diners cobrats de més per Aigües de Barcelona (Agbar) en les factures posteriors al confinament. Segons va alertar el consistori al setembre, l’empresa d’aigües va cobrar tot de cop el sobreconsum de les famílies durant els mesos en què estaven confinades a casa, en comptes de prorratejar-lo en els mesos corresponents.

El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha explicat que un expedient informatiu ha revelat que el cobrament erroni d’Agbar ha afectat 340.000 llars metropolitanes, o el que és el mateix: gairebé un milió de persones. Tal com va poder constatar betevé, en alguns casos Agbar va cobrar fins a 150 € de més.

Agbar retornarà els diners abans que acabi l’any

Ara Agbar ja està en ple procés per retornar els 7,4 M €. Segons Badia, les 60.000 primeres famílies afectades ja han rebut una compensació econòmica, i a partir del 15 de novembre s’acabaran de retornar els diners corresponents a les 280.000 famílies restants. “A finals d’any pràcticament tothom haurà regularitzat la situació”, ha dit el regidor.

La compensació econòmica és el resultat de la diferència entre el que haurien d’haver pagat les famílies de forma prorratejada i el que van pagar realment, amb tot el sobreconsum computat en un sol mes (fet que va suposar un salt de tram en el preu de la factura en molts casos). “Això no hauria d’haver passat mai i no tornarà a passar”, ha reblat Badia, que ha assegurat que en cas de nou confinament es garantirà que “es prorrategi el consum en els mesos que pertoqui”.