Un cop analitzades les al·legacions i els informes rebuts durant el termini d’exposició pública, el govern municipal ha aturat el Pla especial urbanístic (PEU) per a la implantació de locals comercials inferiors a 1.300 metres quadrats de superfície de venda al centre comercial Diagonal Mar, en espera de més informació per part dels promotors.

Aquest tràmit, que es debatrà i votarà en la propera Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i, finalment, en el consell plenari de desembre, té la voluntat d’estudiar detalladament la nova documentació per tal de valorar la idoneïtat del projecte en el model de comerç i de ciutat actual, així com també evitar que el pla s’aprovi per silenci administratiu mentre s’analitzen aquestes noves dades.

L’acord de suspensió es va adoptar en la Comissió de Govern de l’1 de desembre, després d’un mes d’exposició pública en què es van rebre dues al·legacions: la del Grup Municipal del PP i la de la Fundació Barcelona Comerç. També es van presentar tres informes de les direccions de Comerç i de Mobilitat de l’Ajuntament i de Comerç de la Generalitat de Catalunya; a més d’un acord desfavorable del consell de districte de Sant Martí.

Des de l’àrea de Comerç i Consum es demana concretar l’abast de la reforma, més enllà de l’enderroc de les sales de cinema on s’instal·larien nous locals i també es qüestiona si la reorganització suposaria un augment de la superfície de venda. La direcció de Serveis de Mobilitat, per la seva banda, demana la inclusió d’una sèrie de mesures i correccions amb relació a l’avaluació de la qualitat de l’aire i la mobilitat.

L’ampliació del centre comercial Diagonal Mar ja va ser rebutjada pel ple del districte de Sant Martí amb els vots de BComú, CiU, ERC, PSC i la CUP, mentre que els grups municipals del PP i C’s es van abstenir.

Des de Diagonal Mar defensen que la reforma de la zona d’oci que es planteja no farà desaparèixer les sales de cinema ni suposarà una ampliació de superfície, ni d’edificabilitat, encara que reconeix que el projecte preveu substituir una part de la zona d’oci i restauració per més botigues.