L’Ajuntament de Barcelona celebra que la sentència europea que tomba la proporció d’un VTC per cada 30 taxis, “clarifica” el marc legal a les administracions per poder regular el sector i avala la normativa que ja s’aplica a Barcelona —amb el decret de les VTC— i que s’ha fet conjuntament amb la Generalitat.

La tinenta d’alcaldia de Mobilitat en funcions, Janet Sanz, ha assegurat que la sentència “confirma que el treball desenvolupat aquests anys va en la bona direcció” i que hi ha una “necessitat de restricció per motius mediambientals o de congestió de trànsit”. En aquest sentit, ha explicat que el consistori ha elaborat un informe els darrers dies que marca els criteris per a la regulació i que compartirà amb altres administracions.

Sobre la sentència també s’hi ha pronunciat el candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni. En una piulada ha assegurat que “a Barcelona i la seva àrea metropolitana hem avançat en regulacions del sector del taxi i les VTC per garantir un servei de qualitat a la ciutat. No defallirem en continuar recorrent aquest camí“.

L’IMET recorda que la normativa està suspesa cautelarment

Des de l’IMET afirmen que hauran d’analitzar amb deteniment la sentència, però afirmen que “la ràtio 1/30 es va incorporar al reglament de l’AMB sobre les condicions d’explotació de les autoritzacions de transport de viatgers en vehicles” seguint una llei estatal i recorden que està suspesa cautelarment.

Asseguren, a més, que l’autorització addicional o doble autorització, sobre la qual la sentència apunta que podria resultar necessària per a la bona gestió del transport, ja està reflectida en el decret de les VTC aprovat per la Generalitat.

Els taxistes, satisfets també per la sentència

Des de Élite Taxi s’han pronunciat en la mateixa línia. Pel portaveu Tito Álvarez, la sentència reforça tots els seus arguments i protegeix el decret de la Generalitat. Creu que ara la pilota és a la teulada de Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Demana que reguli el sector i no permeti una “liberalització”. “S’han de protegir tots els taxistes de fora de l’AMB, perquè els VTC poden fer transport interurbà i hi han de posar remei”, ha dit. Per això han convocat una protesta el proper dimecres, 14 de juny, a Barcelona.