L’Ajuntament de Barcelona retira les petjades grogues per complir l’ordre de la Junta Electoral. Els serveis de neteja del consistori han eliminat símbols i missatges pintats de groc en algunes escoles que van ser col·legis electorals l’1-O.

La Junta Electoral Central ha requerit a l’Ajuntament la retirada dels elements grocs de l’espai públic. Creuen que s’identifica amb un símbol polític d’un sector que participa en les eleccions. Per això, ja s’han retirat diversos d’aquests elements, per exemple a l’Institut Jaume Balmes o a l’Escola Pia, dos centres de votació del referèndum que van patir càrregues policials.

Si el consistori detecta algun element de color groc a la via pública, immediatament el retira. En alguns casos, són els pares d’alguns alumnes els que denuncien directament les pintades a la Junta Electoral. Aquesta, després, envia un requeriment específic a l’Ajuntament perquè les esborri.

El consistori no només ha de retirar les pintades; també cartells o llaços grocs, com els que hi havia a l’Escola Industrial fa unes setmanes.

L’Ajuntament va presentar un recurs contra el requeriment de la Junta Electoral, després que prohibís il·luminar les fonts de color groc. La Junta, però, el va desestimar.