La regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín, s’ha obert a rebaixar tributs municipals de forma puntual als sectors afectats per les restriccions de la Generalitat per contenir la pandèmia. Ballarín ha explicat que el 2021 serà “un any extraordinari” i que l’Ajuntament rebrà “recursos extraordinaris” de fons europeus. Aquests diners, ha apuntat, s’hauran de traduir en ajudes directes, fons de rescat i “poden anar puntualment a fer rebaixes fiscals en sectors quirúrgicament determinats”.

Ballarín ho ha dit al ple ordinari d’octubre, durant els debats de les proposicions de Cs i el PP. La formació taronja ha aconseguit aprovar un text de suport a l’hostaleria, centres d’estètica, empreses de serveis i altres sectors afectats per les noves mesures anti-covid. La proposta també insta l’Ajuntament a “seguir reforçant i complementant les ajudes econòmiques”. El PP, per la seva banda, ha aprovat també un text que reclama “una reducció significativa de la pressió fiscal” als sectors més afectats per les restriccions.

No cobrar la taxa si no hi ha la terrassa muntada

El text del PP també planteja suspendre o compensar el cobrament de la taxa de terrasses i la recollida de residus durant el període en què bars i restaurants estiguin tancats. La regidora d’Hisenda ha apuntat que s’està buscant la fórmula per veure com es pot descomptar del rebut de la taxa de terrasses el període en què els restauradors no les han pogut muntar.

Les declaracions de Ballarín han arribat minuts després que el plenari hagi aprovat de forma provisional les ordenances fiscals per al 2021, que inclouen la congelació de taxes i impostos, amb l’única excepció de la rebaixa del 75 % a la taxa de terrasses. La majoria de l’oposició s’ha abstingut (només Cs hi ha votat en contra) amb l’objectiu de seguir negociant una millora de la proposta fins a l’aprovació definitiva, al desembre.