L’Ajuntament de Barcelona ha creat una taula amb grans empreses establertes a Catalunya i altres agents econòmics com a espai de diàleg per reactivar l’economia de la ciutat i generar llocs de treball. S’anomena Taula d’Empreses Tractores de l’Economia i l’Ocupació i es reunirà dos cops l’any. La primera trobada es farà a l’octubre i es convidaran empreses com Telefónica, Endesa, Seat o Damm, així com clústers de la indústria de l’esport o de l’eficiència energètica.

La taula s’ha pactat amb Barcelona pel Canvi, la formació de Manuel Valls, que va presentar i aprovar una iniciativa en aquesta línia al ple de novembre del 2020. “Vol ser un espai estable de diàleg amb el sector privat, universitats i centres de recerca per reactivar la ciutat”, ha afirmat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha explicat que la taula dona continuïtat a les jornades Barcelona reAct en què l’Ajuntament va presentar el pla per reactivar l’economia amb l’aposta pel sector digital, la innovació i l’economia blava.

“No és el primer ni l’últim acord”

Collboni ha presentat la Taula d’Empreses amb la portaveu de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, que ha assegurat que “va ser molt fàcil” convèncer el primer tinent d’alcalde per acceptar aquesta iniciativa. “Barcelona ha de ser una ciutat ‘business friendly’, però també ‘jobfriendly'”, ha dit Parera, que ha defensat que l’Ajuntament generi “un entorn amable” perquè les empreses generin ocupació. Tot i ser la primera foto amb el govern, la número dos de Manuel Valls ha recordat que Barcelona pel Canvi va negociar i votar a favor del pressupost 2021 i ha vaticinat: “No és el primer acord i segurament no serà l’últim”.

Al seu torn, Collboni ha dit que l’acord amb Barcelona pel Canvi “forma part de la normalitat democràtica” per part d’un govern que arriba a acords per “fer avançar la ciutat”. El primer tinent d’alcalde ha detallat algunes de les iniciatives que l’Ajuntament ja ha engegat en col·laboració amb grans empreses, com ara l’escola de capacitació digital amb Telefónica, el projecte de capacitació de dones i tecnologia amb Endesa, el projecte de 5G i cotxe autònom amb la Seat o iniciatives relacionades amb l’esport i la cultura amb Damm.