local-pisos-rusc

Dit i fet. El govern municipal ja ho va anunciar, va dir que actuaria i tancaria el local per a usuaris de pisos rusc que l’empresa Haibu 4.0 va posar en marxa al carrer de Manigua 40-42, al districte de Sant Andreu. Ara ja n’ha ordenat (i notificat als titulars de l’empresa) el cessament cautelar de l’activitat de manera immediata. Si no s’efectua aquest tancament immediat, adverteix el consistori, es procedirà al precintament del local.

El Colmena Service de Sant Andreu és un local que funciona sota la fórmula del coworking (amb taules, bany complet, cuina i menjador), on els usuaris comparteixen espais comuns i que a la pràctica vol ser l’espai on passin el dia els clients de Haibu que ja estan dormint en pisos i cotxes rusc (coneguts com a rusc de cotxes).

L’Ajuntament no hi troba cabuda legal

Segons l’Ajuntament, una inspecció de la Guàrdia Urbana al local de Manigua va poder determinar que l’activitat que s’hi ofereix no té cap tipus de llicència legal. El consistori exposa que l’ús majoritari d’aquestes instal·lacions és el residencial públic, ja que s’hi ofereixen serveis complementaris al de pernoctació, com ara el menjador o la dutxa. En cap cas, assegura el govern municipal, aquesta pràctica té cap cabuda en l’ordenança municipal i, per tant, està fora de la llei. Tampoc no es pot entendre com un espai de coworking, assegura.